Spirit Abuse

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 14:31

Spirit Abuse

Misbruik van pure zuivere energie
Seksueel misbruik is meer dan alleen de daad. Het gaat om mensen of kinderen die heel gevoelig zijn en nog in contact staan met de pure energie van Spirit. Daar zij minder begrenzing hebben en nog vol liefde van binnen zijn ze aantrekkelijk voor mensen die deze kwaliteiten niet hebben. Beter gezegd hebben ze vaak een machtige positie en veel geld waar door ze hun eigen gemis en gebrek aan liefde van binnen kunnen compenseren. Het Machtsspel kan dan beginnen. De kick die ze krijgen van de seks geeft hen even een slap aftreksel van de Goddelijke Vonk die vanuit Spirit komt. Er is steeds meer nodig omdat Spirit ons altijd wil leiden naar meer harmonie. In plaats van bewust te worden waarom zij dit gedrag vertonen gaan ze verslavend als ze zijn juist niet op zoek naar de oorzaak maar vullen ze de lege gaten van zichzelf met de Spirit krachten van anderen.

Macht is iets wat je kunt omschrijven als het uiterste Yin kracht van energie. Deze yinne kracht is een opgeblazen geheel en een hele klont en vast en strak en rigide en koud geworden. Ze hebben dus beweging nodig en de warmte van Yange energie. Kinderen zijn per definitie nog erg Yang; altijd beweeglijk en warm nog. Uitersten vragen om de andere zijde want de nacht gaat altijd over in de dag. Dat is de Wet van energie.

Schuld en schaamte
Het jammere is dat degene die misbruikt is zich heel slecht over zichzelf gaat voelen. Ze voelen zich vies en schamen zich. De onderliggende factor bij schaamte hierin is vaak dat het lichaam reageerde op de aanrakingen en dit is iets normaals. Je vertrouwt jezelf niet meer en jouw lichaam, jouw instincten. Er is letterlijk over jouw grenzen heen gegaan en dit zet je in de verdrukking. Daarnaast is de hulpverleners wereld helaas niet vaardig genoeg want ze hebben geen draagkracht om dit stuk echt aan te gaan. Ze vervallen in protocollen om zichzelf weg te houden bij de heftige gevoelens die de verhalen oproepen van de slachtoffers. Hierdoor geven ze hen het gevoel dat deze gevoelens slecht zijn, teveel en ze gaan zich inhouden. Er is geen draagvlak en daardoor ervaren ze vaak een gevoel van isolatie. De dood en seksualiteit zijn schaduw kanten in deze maatschappij.

Hoog sensitiviteit en misbruik
De mensen die vaak heel gevoelig zijn en nog dicht met  Spirit leven worden in deze maatschappij al snel geïsoleerd of buiten de maatschappelijke structuur gezet alsof zij gek zijn anders zijn. Ze zijn te intens, vragen te veel aandacht. Er wordt gevraagd om aan de normen en standaards te voldoen. Vaak kunnen ze dit niet waardoor er veel problemen ontstaan in hun leven. Soms kunnen ze dit niet verwerken en kiezen ze ervoor het Licht te dempen met alcohol of andere verslavingen of proberen ze even in een Lichtere wereld te komen via drugs. Helaas zijn dit evenzeer aftreksels van de Godsvonk. De uitdaging ligt hier om het Licht in deze wereld meer te laten schijnen. Te begrijpen dat de schaduw een uiting is van energie in een andere frequentie. Te onderzoeken waar in jouw nog schaduw zit en hoe je jouw licht kunt sterken ondanks alle negatieve ervaringen. Uiteindelijk is er in je heel diep van binnen een stuk dat nooit aangetast kan worden. Onze beleving maakt alles. Dit wil niet zeggen dat boosheid en verdriet en pijn  er niet zijn. Het moet zelfs beleefd worden om ook het licht en de warmte weer volledig te kunnen beleven. Het bewustzijn maakt dat je mag kiezen tussen welke beleving je hebt. Dit kan alleen niet door een spirituele bypass en te denken dat je boven je ervaringen kunt gaan staan. Dan beland je in hetzelfde machtsspelletje. Nee zult erdoorheen moeten en de volheid van alles moeten ervaren. Zóó vol mag je worden dat doordat alles gevuld is je niet meer het verschil hebt. Je bent één geworden met Alles.

Nieuwe wereld, vijfde dimensie

Het is tijd voor verandering. Overal zie je steeds meer moedige slachtoffers toch opstaan. Helaas worden ze vaak neergezet met hun verhalen als een soort smeuïg tijdverdrijf.
Er wordt alleen gekeken naar de oppervlakte.
Het werk ligt in het verbeteren van het draagvlak doordat mensen gaan nadenken en voelen over hoe zij omgaan met macht en seksualiteit. Iedereen zal de energie die een bereik heeft van te weinig tot een teveel op deze vlakken moeten onderzoeken. Eerst individueel wat uitstroomt in het collectief.

Spirit kracht en macht

Met dank aan Ann Brebels, http://relaxatie.blogspot.com

Macht is iets dat we met de paplepel in gegoten krijgen. Als ouders moeten we sterk zijn en de kinderen echt opvoeden. Wij weten het immers beter omdat we ouder zijn en moeten leiding geven. Op scholen weten de leraren het beter. Op het werk weten de bazen het beter. Zo groeien we op om verder van onze eigen wijsheid en puurheid verwijderd te raken. We zijn in de basis niet goed en moeten leren vooral niet te open te zijn maar onszelf te beschermen tegen van alles en iedereen.

Dit leidt tot een maatschappij waarin Spirit wordt onderdrukt. Soms is er even een uitspatting die dan ook meteen heel verwrongen eruit komt omdat het zolang onderdrukt wordt. Carnaval of bungee jumpen, een opslag op het werk een groter huis, geeft weer even de vrijheid en de kick die een schijnbare aftreksels zijn van Spirit.

Je kunt niet het licht pakken en krijgen of kopen, het licht zal schijnen als je je eigen duisternis accepteert zodat het kan zakken naar de grond en een inbedding creëert voor het ontvangen van het licht. Al het andere licht is een aftreksel van Spirit dat snel voorbij gaat en geen voldoening geeft op de langere termijn. De schaduw leeft in ons en zet ons aan tot ontdekking van het Licht.
De nieuwe wereld vraagt om bewustzijn over wat je doet en het toelaten van de pijn en het gevoel. Indien we koud en strak en niet ontvankelijk zijn en worden zullen we altijd in de grotten van de schaduw blijven leven en soms even boven komen om licht te happen.
Indien we de schaduw in onszelf erkennen en het ons deel voelen uitmaken van het grotere geheel, voorbij het alles in zekerheden willen vatten, zullen we ons menselijk helend potentieel in alle mogelijkheden mogen ontdekken en beleven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.