De Omgekeerde Wereld

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 14:11

Als je weet dat meer dan 90 % van de communicatie non verbaal is.
Hoe zou de wereld eruit zien als we dit sluimerend potentieel weer zouden openen ?

Non verbale communicatie vraagt om stilte.
De tegenhanger van naar buiten gericht zijn. Een yinnekracht.Door ons zoveel te richten op de buitenwereld en steeds te luisteren naar boodschappen van buitenaf zijn we ver afgedwaald van ons innerlijke ware zijn.

Als je ziet dat meer dan 2/3 van de communicatie niet wordt geëerd en begrepen in deze wereld snap je dat we eigenlijk arm zijn.
Comunicare in het Latijn betekentgemeenschappelijk. Als het leeuwendeel niet wordt erkend dan is het samenzijn in de gemeenschap schaars.

Doordat we geen aandacht schenken aan non verbaleboodschappen, kunnen we in ons hoofd blijven zitten als op een troon.
Je hoeft niet met je handen in de modder
en mist inspirerende signalen.

 

Leegte en tekorten, een armoedig bestaan
Ondanks de vele materiële zaken die ons welvaart hebben gebracht is dit buitenkant.
De binnenkant is bij de meeste van ons niet gevuld.
Als een surprise chocolade ei ligt er een cadeautje van binnen op ons te wachten.
Maar we moeten het wel uitpakken en zoeken op de bodem.

Helaas we kopen het af met zoetigheid soms een wijntje of lekker uit eten of op vakantie gaan.  Dit is vaak maar bevrediging op korte termijn.

Met de borst vooruit en grootse woorden en vooral hard praten en assertief zijn oftewel elle bogen werk, dringt zich een weg door naar buiten. Een weg die vaak over grenzen heen gaat. Met een schild en ijzeren woorden wordt de wereld een soort slagveld. De beste met de meeste voorwaartse kracht en bravoure overwint. Maar wat is er eigenlijk gewonnen ?? Welke prijs heeft men ervoor betaald ? Net als op een slagveld sneuvelen er mensen en dieren en materiaal.

Nu mag het anders.
Als we weer luisteren naar die zachte stem vanuit ons innerlijk, gebeuren er wonderen. De weg gaat van binnen naar buiten. Het werk dat we mogen doen ligt in onszelf want zo binnen zo buiten. Als we de troep van het slagveld willen opruimen en verder voorkomen moeten we aan de slag met onszelf. Doe je mee ??

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.