Dagelijkse Spiritualiteit

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 14:06

Hoe pas je spiritualiteit praktisch toe ?


Leuk als je op een berg zit of een retraite hebt geboekt om vier weken te mediteren. Maar hoe ga je verder met je inzichten bij thuiskomst ?

Het toepassen van bewustzijn in je dagelijkse aardse leven is een kunst.
Hoe kun je jouw mooi vergaarde rust bewaren te midden van een chaotisch aards leven ?Al gauw loop je weer te foeteren als alles niet lekker loopt en mis je de vredige stilte die je hebt ervaren. Maar niet getreurd. Want dit is nu juist waarvoor je hier bent. Je bent niet alles zomaar kwijt.

Alles gaat makkelijker als je meer inzicht hebt in jezelf. Je kunt andere keuzes maken. Beslissingen die je vervullen in plaats van alleen vullen. Dat is wat je hebt mee -genomen vanaf de berg of je retraite. Nu komt de uitdaging; het echt beleven ervan. Het nieuwe mag worden geïntegreerd in je oude leventje. Dat kost aandacht en discipline. Vallen en opstaan, maar dan heb je ook wat !

Wat is jouw eigen natuur en wat heb je aangeleerd om erbij te horen ?
Vaak zijn onze overlevingsmechanismes, de patronen die je later in de weg gaan zitten. Het geeft lichamelijke- en geestelijke klachten. Je lichaam en ziel proberen de balans weer te herstellen, want je bent afgedreven van jouw pad. Ben je klaar om de weg weer terug te gaan naar jouw eigen natuur ? Nu weliswaar in je dagelijks leven, je werk, je gezin, familie en vrienden. Dat is andere koek. Geen sapjes meer en verzorgde mediatielessen. Nu op eigen kracht.

Het nieuwe leven
Het zal niet makkelijk zijn want je opgebouwde leven zal stukje bij beetje veranderen. Je zult weerstand ervaren vanuit jezelf en anderen, want het houden van de statusquo is iets wat bij de mens hoort. Het geeft een soort zekerheid maar daardoor leef je ook niet echt. Het gaat knagen. Maar ben je echt toe aan verandering ? Dan zul je de kracht en inspiratie hebben om dit vorm te geven. Niet zoals in de Secret gebaseerd op visualisaties alleen, maar mede vanuit jouw eigen intentie en gegroeide eigenwaarde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.